Dış Cephe İskelesi Kiralama

Satılık Dış Cephe İskelesiYüksekte çalışılması gerekli olan şantiyelerde en çok tercih edilen ürünlerden birisi olan dış cephe iskelesi, tüm duvar işlerinde uygulanabilir. Sıva, boya ve tesisat gibi işleri yanı sıra baraj inşaatına kadar pek çok hizmet alanında ihtiyaç duyulur.

Dış cephe iskelesi kiralanırken dikkat edilecek olan birtakım hususlar vardır. İlk olarak hangi alanda kullanılacaksa ona göre tercih edilmesi gereklidir. İskele mutlaka standartlara uygun olmalıdır. İnşaat içerisinde güvenlik çok önemlidir. Bu nedenle iskelede güvenlik filesi, koruyucu ekipmanlar ve ihtiyaç duyulan güvenlik sistemlerinin bulunması gerekir.

Dış cephede kullanılacak olan iskeleler kurulum ve kullanım alanlarına göre farklı çeşitlerde üretilmiştir.

Dış Cephe İskele Çeşitleri Nelerdir?

Güvenlikli H Tipi İskele:

Türkiye’de iskele sektörü içerisinde en çok kullanılan sistem olarak bilinir. H çerçeveleri yatay ve çapraz olarak bağlanan bu iskeleler özellikle yüksek ve kalın olan döşemelerde kullanılır.

Örümcek İskele:

Örümcek iskele, kama adı verilmiş olan parçaların bir araya getirilmesi sonucunda kurulumu gerçekleşir. Yatak ve dikey boruların kullanıldığı bu iskeleler geniş yüzeylerde kullanıma uygundur.

Modüler İskele:

Tüm iç ve dış montaj işlemlerinde modüler iskeleler kullanılır. Alttan tekerlekli olan bu iskelelerin en önemli özelliği hareketli olmasıdır. Kurulumu ve sökümü kolay olan iskele pratik olduğu için tercih edilir.

İskele tercihinin mutlaka amacına uygun olması gerekir. Bunun içinde nerede nasıl bir iskele kurulması gerektiği ancak mühendislik kararı neticesinde verilebilir. Mühendis gerekli olan alan hesaplamalarını yaparak iskele tercihinin yapılmasını sağlar.

Dış Cephe İskele Standartları Nedir?

Dış cephe iskelesi tercihinde güvenlik standartlarını mutlaka ön planda tutmak gerekir. İskele kazaları, inşaat alanlarında en çok yaşanan durumlardır bunun için riskin yüksek olduğu alanda mutlaka en güvenilir olan iskeleyi seçmek gerekir.

Dış cephe iskele sistemlerinde standartlar kurulum ve kullanım aşamasına kadar birçok alanı kapsar, ancak genel standartlara baktığımız da şöyle belirtilebilir.

  • Dikmeler 48,3×3,0 mm çapında olmalıdır,
  • Yatay elemanlar 48×2,5 mm çapında olmalıdır,
  • İskeleler EN ISO 3834–3 kaynak standartlarına sahip olmalıdır.
  • TS EN 12810–1 belgeli olmalıdır,
  • TS EN 12810–2, TS EN 12811–1, TS EN 12811–2, TS EN 12811–3 TS EN 12811–4, EN 74–3 EN 74–1 standartlarında olmalıdır,
  • Yürüme platformları TS EN 12811–2 standartlarında olmalıdır,

https://www.hayatiskele.com/