İskeleler iç ve dış mekanların yapımında ve dekorasyonunda kullanılan ekipmanladır. Özellikle inşaat sektöründe tercih edilen iskeleler kendi içerisinde de farklı çeşitlere ayrılmıştır. İskele çeşitleri içerisinde bulunan elektrikli asma iskeleler pratik olmasından dolayı kolay kullanıma sahiptir.
Elektrikli asma iskelelerin yük kaldırma ve erişimi standart olan modellere göre daha kullanışlıdır. Ancak bu tip iskeleleri seçerken mutlaka Avrupa Standartlarında ve CE uygunluk belgesinin olmasına dikkat etmek gerekir.
Elektrikli Asma İskelelerin Özellikleri
Elektrikli asma iskeleler binaların dış cephelerinde boya, sıva, tamirat, temizlik ve dekorasyon gibi alanlarda kullanılır.
Kurulumu pratiktir, kolayca değiştirilir ve monte edilebilir, uygulama alanının tamamlanması sonrasında yapının dış cephesine zarar vermeden söküm işlemi gerçekleştirilir.
Elektrikli asma iskelelerin bölünebilme özellikleri vardır. Bina yüzeyindeki mesafeye göre ayarlanabilir.
Elektrikli iskeleler en üst kata kadar çok hızlı çıkabilirler, kaldırma hızı dakikada 7 metre olarak belirlenebilir.
Sistem halat üzerinde hareket eder ve bu özelliği sayesinde sonsuz çalışma mesafesinde ayarlanabilir.
İsteğe bağlı olarak çalışma planına uygun olacak şekilde üretilebilir.
Elektrikli asma iskelelerde güvenliğin artırılması adına gerekli olan tüm emniyet sistemi düşünülmüştür, motor freni ve blok stop fren sistemi ile desteklenir.
İskele üzerinde çalışan personelin emniyetini sağlayabilmek için ikinci bir emniyet halat sistemi kullanılır.
Olası elektrik kesintisinde iskelenin asılı kalmaması için manüel olarak aşağı indirilebilecek sistem mevcuttur.
İskele üzerinde araç ve gerekçelerinizin dikey olarak taşınmasını sağlar. Bu sayede dış cephede yukarı kaldırma işlemi emniyetli bir şekilde gerçekleştirilmiş olur.
Elektrikli asma iskelelerin farklı çalışma özellikleri olduğu gibi üretilmiş olduğu malzemelerde farklılık gösterir. Bazı modellerde üretim alüminyum olurken bazılarında çelik profil olabilir.
Asma İskele Çalışma Özelikleri
- Bu tip iskelelerde çalışma platformunun 2 adet yan bölümü mevcuttur. Acil fren blok ve stop ayaklarına sahiptir. Motorlar bu kapılar üzerine bağlanır.
- Elektrikli asma iskeleler kullanılırken genelde yüksek kata sahip olan bina ya da inşaatlarda tercih edilir. Amaç işin en hızlı şekilde ve en güvenli biçimde tamamlanabilmesini sağlamaktır.
- Asma iskelelerin yapının dış cephesine zarar vermemesi için havalı tekerler kullanılır.