Kalıp altı iskele sistemleri çağdaş inşaatların vazgeçilmez bir yapı elemanıdır. Döşeme ve kiriş altında taşıyıcı iskele olarak kullanılırlar. Çok amaçlıdır. Kolay kurulumu, yüksek miktarda yük taşıma kapasitesi ve kolay sökülmesi nedeniyle diğer iskele sistemlerine nazaran en çok tercih edilen sistemler arasındadır.
Kalıp altı iskele sistemleri köprü, viyadük, sanayi ve santral gibi yüksek ve ağır betonlu projelerde özellikle kullanılmaktadır. Ağır ve yüksek döşemelerde son derece emniyetli bir sistem olmasından dolayı projelerde tercih edilmektedir.
Kalıp altı iskele sistemlerinin masa kalıbı iskelesi, yük iskelesi ve merdiven kulesi gibi üç farklı kullanım şekli bulunmaktadır. Taşıyıcı sistemler olarak Masa Tipi İskelet Sistemleri, Cup-Lock İskele Sistemleri ve Kovanlı İskele Sistemleri en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor.
Kalıp altı iskele sistemleri bağlantı noktalarındaki kilitleme ve yük aktarma özelliği ile döşeme ve kiriş kalıbı altında kullanılan en ideal sistemler arasında yer alıyor. Kalıp iskelesi uygulaması sayesinde büyük yüksekliklerde ve ağır yüklerde rahat kullanım kolaylığı sağlar.
Kalıp Altı İskele Sistemleri Nelerdir?
Masa Tipi İskele Sistemi
Masa tipi iskele sistemi köprü, viyadük, sanayi ve santral gibi yüksek alanlar ve ağır betonlu projeler için tasarlanmıştır. Kalıp iskelesi uygulaması sayesinde yüksek alanlarda ve ağır yüklerde kullanım kolaylığı sağlamaktadır.
Cup-Lock İskele Sistemleri
Cup-Lock iskele sistemi, yüksek ve kalın döşemelerde ve kiriş kalıbı altında kullanılan iskele sistemidir. Kolay depolanabilen, kurulumu ve yüksek yük taşıma kapasitesi ve farklı projelere kolay uyum sağlayabilmesi nedeniyle diğer iskele sistemlerine göre daha çok tercih edilmektedir. Alternatif dış cephe iskelesi olarak kullanılabilir.
Kovanlı İskele
Kovanlı iskele sistemi; köprü viyadük, sanayi, santral gibi yüksek ve ağır betonlu projelerde döşeme ve kiriş kalıbı taşıyıcı sistemi olarak kullanılmaktadır. Ağır ve yüksek projelerde son derece emniyetli bir sistem olması nedeniyle tercih sebebidir. 3 ana parçadan oluşmaktadır. Depolamada fazla yer kaplamaz. Birbirinden bağımsız kulelerden oluşan bu sistem her türlü projeye kolaylıkla uyarlanabilir.
Teleskop Direkler
Teleskobik dikme sistemi farklı yüksekliklere ayarlanabilme özelliği ve yüksek taşıma kapasitesiyle her türlü projede kalıp altı taşıyıcı sistem olarak kullanılmaktadır.