Kovanlı İskele Sistemleri

Kovanlı İskele SistemleriKovanlı İskele Sistemi elemanları iki tip olarak alt- üst şase ve Kovanlı elemandan meydana gelmektedir. Plan ölçüsü 100/ 100 cm ve 120/ 120 cm iki tipte standart olarak imal edilmektedir. Alt şase üstüne Kovanlı elemanlar insan gücü ile yerleştirilerek kule şekli verilerek kurulmaktadır. Kule araları döşeme yüklerine göre projelendirildiği biçimde ayarlanabilmektedir. Kovanlı iskele sistemi, mühendislerce kalıp projesine göre hesaplanarak yapılmakta ve projelendirilmektedir.  Piyasa da kovanlı iskele, h tipi iskele, kule tipi iskele, kule iskele gibi farklı isimlerle de anılmaktadır.

Plywood, H20 ahşap kirişler ya da 5- 10/ 10 ahşaplarla desteklenmektedir. Ana taşıyıcı (mahya) H20 ahşap kirişler ayar milli dört yollu başlıklara oturtulmaktadır. Kuleleri döşeme kalınlığı, yüksekliği ve rüzgâr yüklerine karşı güçlendirmek için diyagonal elemanlar ile desteklenmektedir. Vinç ile alt- üst şase elemanlarından bağlanarak sökmeden kule olarak taşınabilmektedir. 50kN/ ayak yüksek taşıma kapasitesine sahip olmaktadır. Özellikle yüksek ve kalın döşemelerde kullanılan iskele sistemleri olmaktadır.

Kovan İskele Sistemlerinin Özellikleri Nelerdir?

Konutlar, yüksek yapılar, iş ve alışveriş merkezleri, metro yeraltı istasyonları, endüstriyel yapılar, enerji tesisleri, hastane sağlık tesisleri, viyadük başlıkları, köprü döşemeleri, HES projeleri vb. projelerde kullanılmaktadır. Özellikle yüksek ve kalın döşemelerde kullanılan iskele sistemlerinden biridir. Kovanlı iskele elemanları; alt- üst şase ve Kovanlı olarak iki elemandan meydana gelmektedir.

Plan ölçüsü 100/ 100 cm ve 120/ 120 cm iki tipte standart olarak imal edilmektedir. Alt şase üstüne Kovanlı elemanlar insan gücü ile yerleştirilerek kule şeklinde kurulmaktadır. Kule araları döşeme yüklerine göre projelendirilen şekilde ayarlanabilmektedir. Plywood, H20 ahşap kirişler ya da 10/ 10 ahşaplarla desteklenmektedir.

Ana taşıyıcı (mahya) H20 ahşap kirişler ayar milli dört yollu başlıklara ya da 10/ 10 ahşap ve azmanlar U başlıklara oturtulmaktadır. Kuleler döşeme kalınlığı, yüksekliği ve rüzgar yüklerine karşı güçlendirmek için diagonal elemanlar ile desteklenmektedir. Vinç ile alt- üst şase elemanlarından bağlanarak sökmeden kule olarak taşınabilmektedir ve 50kN/ ayak yüksek taşıma kapasitesine sahip olmaktadır.

Kullanım Alanları Nelerdir?

Konutlar, yüksek yapılar, iş ve alışveriş merkezleri, metro yeraltı istasyonları, endüstriyel yapılar, enerji tesisleri, hastane sağlık tesisleri, viyadük başlıkları, köprü döşemeleri, hes projeleri gibi birçok projede kullanılmaktadır.

https://www.hayatiskele.com/